Aanspreekpunt

Voel je je niet oké in je sportomgeving? Word je niet correct behandeld? Heb je te maken met pest- of grensoverschrijdend gedrag? Of wil je gewoon eens jouw verhaal kwijt? Doe je verhaal bij ons aanspreekpunt bij de Vlaamse Boks Liga. De aanspreekpersoon integriteit (API) is als onafhankelijke binnen de Vlaamse Boks Liga het eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag en/of lichamelijke en seksuele integriteit en kan hiervoor rekenen op de volledige discretie.

Zowel een bokser, een ouder of partner of andere betrokkene, zoals een begeleider of bestuurder, kunnen de API aanspreken.

De API is geen professionele hulpverlener maar helpt de melder verder door eerst een duidelijk beeld te vormen en de situatie in te schatten. Daarop wordt er afgestemd, met de melder, welke stappen mogelijk zijn of moeten gezet worden.

Elke melding wordt serieus genomen. De API volgt een handelingsprotocol dat op Vlaams niveau is uitgerold.

De API werkt hiervoor samen met de Vlaamse Boks Liga (op federatieniveau) en de gespecialiseerde organisaties die overkoepelend het beleid rond seksueel grensoverschrijdend gedrag en integriteit opstellen.

Van elke melding maakt de API een dossier dat in alle discretie en onafhankelijkheid behandeld wordt.

De API is bereikbaar via e-mail api@vlaamseboksliga.com en telefonisch 0474 218 257.

Contactpersonen
Naam Email Tel.
Aanspreekpunt integriteit api@vlaamseboksliga.com 0474 218 257
Andere vragen?
Naam Info Tel. Website
Tele-onthaal Tele-onthaal staat 24/7 klaar voor al je vragen. Contacteer hen nu anoniem en gratis. 106 Klik hier
1712 1712 is dé hulplijn voor iedereen met vragen over geweld en misbruik 1712 Klik hier

Contact opnemen

“Samen verenigd voor een sterker bokslandschap”