Reguliere competitie

Hovannes M.

Het hele jaar door worden er boksmeetings georganiseerd binnen ons werkgebied (met liefhebberskampen en elite-kampen). In de zomermaanden Juli en Augustus is er een tijdelijke stopperiode voorzien.

 

In totaal vonden 35 meetings plaats in 2015 onder de goedkeuring van de Vlaamse Boksliga. Daarin werden 325 liefhebberskampen en 82 elitekampen bevochten. De wedstrijden worden gebokst op boksavonden en/of tornooien. 1x per jaar organiseert de federatie het Vlaams kampioenschap, de Vlaamse kampioenen gaan vervolgens naar het Belgisch kampioenschap, waar ze uitkomen tegen de Waalse kampioenen.  

De liefhebbersboksers (amateurs) worden onderverdeeld in verschillende categorieën, dit naargelang de leeftijd (senior, junior, cadet of aspirant) en volgens het gewicht (verschillende gewichtscategorieën). Vanaf cadet mogen de boksers officiële wedstrijden boksen in de reguliere competitie.

De VBL wilt streeft een zo  breed mogelijk publiek een vorm van competitie aan te bieden op zijn of haar niveau. Zo kan de recreatieve bokser, aangesloten aan de VBL met een recreanten licentie, meedoen aan recreantentoernooien en eventueel ook aan een interregionale toernooi (IRM-NO). Voor de recreatieve boksers die willen doorgroeien kunnen zich inschrijven voor IRM (IRMO), om dan vervolgens door te groeien naar de interclubs en dan de overgang te maken tot de reguliere competitie. Elke categorie is een volwaardige competitie op zich met een aangepaste reglement en toelatingsvoorwaarde. Zodoende hopen wij elk niveau kwalitatief te houden met een hoge mate aan competitiviteit. Voor de interclubs en reguliere competitie dient een aangepaste licentie via de VBL aangevraagd te worden.

Om als bokser te participeren aan de reguliere competitie dient de desbetreffende persoon een licentie aanvragen voor competitief bokser en te voldoen aan de medische voorwaarde na een groot en/of klein onderzoek bij een VBL erkende arts.

 

VOOR MEER INFO ZIE VIDEO TOELICHTING

 

Schema verschillende competitievormen

 

Om als bokser te participeren aan de reguliere competitie dient de desbetreffende persoon een licentie aan te vragen voor competitief bokser en te voldoen aan de medische voorwaarde na een groot en/of klein onderzoek bij een VBL erkende arts.

Licentie aanvragen

“Samen verenigd voor een sterker bokslandschap”