Ligaploeg trainingen

Rachem M.

De Vlaamse Boksliga wilt de meest talentvolle atleten opsporen en de kans geven om optimaal te groeien. De ligatrainingen werden daarom opgestart en de meest talentvolle sporter namen deel aan internationale wedstrijden. De begeleiding wordt voorzien door de ligatrainer, en enige 3-star AIBA coach in België.

De werking van de ligaploeg bewees de laatste jaren dat bokstalent aanwezig is in Vlaanderen, maar dat er nog duidelijke stappen te nemen zijn. De talentdetectie is enkel gebaseerd op de clubs die naar de ligatrainingen komen en participatie aan de VBL competitie. Het opsporen van de talenten in de clubs zelf gebeurt momenteel ook nog onvoldoende.

 

Iedereen kan participeren aan de open liga trainingen en zijn een platform voor talentenidentificatie en selectie buiten de traditionele competitie. De VBL streeft om op maandelijkse basis een open liga training te organiseren om iedereen de kans te geven op zijn kwaliteiten ten toon te stellen of om zijn technisch vaardigheden bij te scholen onder begeleiding van de liga ploeg trainer.

 

 

 

 

 

 

 

Buiten de open liga trainingen zijn er ook de trainingen enkel voor de ligploeg geselecteerde. De VBL wilt minimum om de twee weken gezamenlijke trainingen met alle geselecteerden organiseren. Hierbij wilt de VBL continue bijsturing en opvolging zowel op technisch als fysiek vlak voorzien aan haar topatleten.

 

Programma OLT

 

“Samen verenigd voor een sterker bokslandschap”