Vlaams en Belgisch kampioenschappen

De VBL wilt haar leden voorzien van  activiteiten waar de bokser op een veilige en verantwoorde manier hun vaardigheden kunnen meten en de fysieke gezondheid kunnen bevorderen middels sportparticipatie.  Activiteiten die de ontwikkeling van de individuele vaardigheden bevorderen , sportiviteit stimuleren en een fairplay spirit verspreiden . Middels de sponsors van de VBL, de inrichters en de raad van bestuur is de VBL hierin geslaagd door de organisatie van de Vlaams kampioenschappen en het blijft haar bijdrage hierin jaar op jaar leveren.  De Vlaamse Boks Liga organiseert al Jaren achter elkaar in samenwerking met verschillende partners de Vlaamse en Belgische kampioenschappen en deze worden erkend als  een vaste waarde binnen de bokswerking waar zo goed als alle clubs aan participeren. Een competitie voor alle niveaus en gewichtsklasse, die het per categorie en niveau tegen elkaar opnemen om de begeerde nationale titel te bemachtigen.

De Vlaamse kampioenschappen geven de boksers de kans om hun vaardigheden te kunnen tentoonstellen en te meten tegen de beste bokser van Vlaanderen en het hoofdstedelijke gewest, waarbij ze een groot spektakel voorzien aan de vele toeschouwers!

Wat zijn de VK?

Voor de amateur-boksers wordt er 1 maal per jaar de Belgische Kampioenschappen georganiseerd.  Hierbij draagt de Vlaamse Boks Liga ook zijn steentje bij. Zij staan in voor de organisatie van de Kampioenschappen van de Vlaamse Boks Liga.  Er worden extra meetings voorzien, waarbij boksers van dezelfde leeftijdscategorie en gewichtscategorie het opnemen tegen elkaar. De winnaar gaat telkens door naar de volgende ronde (afvalrace), tot uiteindelijk de beste overschiet en kampioen van de Vlaamse Boks Liga wordt.  De Vlaamse kampioenen gaan vervolgens naar het Belgisch kampioenschap, waar ze uitkomen tegen de Waalse kampioenen en het opnemen voor de Belgische titel.

Wie kan meedoen?

Elke lid aangesloten bij de VBL kan zich inschrijven indien hij of zij in het bezit is van een geldig competitieve bokslicentie, voldoet aan de medische voorwaardes, zich formeel heeft ingeschreven middels een inschrijvingsformulier en een waarborg heeft overgeschreven.

Vlaams Kampioenschappen VBL
Geldig competitief bokslicentie
Medische onderzoeken
Inschrijvingsformulier
Waarborg

Voorwaarden Vlaams Kampioenschappen

Inschrijven VK

Reglementen VK

UITSLAGEN

“Samen verenigd voor een sterker bokslandschap”