Get Fit 2 Box (Fight)

 

Get Fit 2 (Box) Fight

Get Fit 2 (Box) Fight is veel meer dan letselpreventie programma. Het is onze ethische taak om ervoor te zorgen dat onze atleten geen sportletsels oplopen. Daarnaast zal een gezond en evenwichtig getraind lichaam er ook voor zorgen dat we aan de doelstelling van levenslang sporten kunnen voldoen:

“Een letselvrij en sterk evenwichtig getraind lichaam zal tot op oudere leeftijd aan een breed scala van sportactiviteiten kunnen deelnemen. “

Als laatste is er natuurlijk de factor prestatie. Door ons lichaam op een evenwichtige manier te trainen zullen onze atleten ook beter gaan presteren. Enerzijds omdat via training van de verschillende letselpreventieve strategieën ook wordt getraind op verschillende prestatiebepalende factoren, zoals kracht, balans, lenigheid etc. Anderzijds omdat door toepassing van Get Fit 2 Box de atleten belasting tijdens training en competitie beter zullen aankunnen, waardoor ze zich langer, harder en intensiever zullen kunnen voorbereiden op belangrijke wedstrijden.

De VBL organiseert daarom een bijscholing omtrent het Get Fit to BOX-letselpreventieprogramma opgesteld in samenwerking met de Universiteit van Gent en de geëngageerde trainers van de VBL (Tom Flachet, Hubert Firens en Ibrahim Emsallak).

Meer info   Closed

“Verenigd voor een sterker bokslandschap”